Hoe correct lege verpakkingen inleveren?

Over ons

AgriRecover (voorheen PhytofarRecover), opgericht in 1997 op initiatief van de gewasbeschermingsmiddelen industrie, zamelt bij professionele gebruikers lege verpakkingen van gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, biociden en zaden in die producten bevatten die door haar leden op de markt zijn gebracht in België en Luxemburg. Hierdoor kan de industrie voldoen aan haar verplichtingen uit de richtlijn verpakking en verpakkingsafval, de kaderrichtlijn afvalstoffen en het samenwerkingsakkoord van 4 november 2008.

De inzameling van lege verpakkingen vindt elk jaar plaats, van eind september tot eind november op meer dan 170 inzamelpunten, veelal bij groothandels in land- en tuinbouwproducten (distributeurs).

Als de verschillende fracties door de professionele gebruiker goed worden gesorteerd, is het inleveren op het inzamelpunt gratis.

Gespoelde verpakkingen van agrochemische producten kunnen worden gerecycled. Dit zijn voornamelijk HDPE-plastic verpakkingen die sinds 2013 in Duitsland worden gerecycled tot elektrische kabelmantels. Niet-gespoelde verpakkingen, en restanten worden verbrand met terugwinning van energie (valorisatie).

Enkele opmerkingen over de komende inzameling van 2024

De AgriRecover zakken zijn te koop bij de distributeuren van gewasbeschermingsmiddelen!

  • Vergeet niet uw barcode mee te nemen naar de inzameling
  • U heeft geen uitnodiging nodig
  • Indien het btw-nummer niet wijzigt, kunt u ieder jaar dezelfde barcode gebruiken.
  • Als uw btw-nummer wordt gewijzigd, dient u zich als nieuwe gebruiker te registreren. Vervolgens stuurt u ons een e-mail, zodat wij uw oude gegevens kunnen verwijderen.
  • Als u minder dan één volle zak heeft, raden wij u aan om de twee jaar naar de inzameling te komen.
  • Indien u niks heeft om aan te geven hoeft u niet naar de inzameling te komen. Ook hoeft u geen attest aan te vragen.

Wij kijken ernaar uit u te verwelkomen op de inzamelsites. De volgende campagne start eind september 2024 en zal ongeveer 2 maanden duren.

Bekijk de inzamelkalender.

Je vindt vast en zeker ook een inzamelpunt in jouw buurt! Waar, wanneer en hoe er ingezameld wordt, lees je op deze website.

Klik hieronder om de volledige lijst met inzamelpunten te raadplegen.

opzoeken
Wie houdt nu niet van cookies