Gespoelde fractie

Sorteren van lege verpakkingen van agrochemische producten gebeurt in drie fracties: gespoelde fractie, niet-spoelbare fractie en doppen. Haal bij het openen van een nieuwe verpakking meteen de aluminium zegel en stop hem in de zak van de niet-spoelbare fractie. Een goed gespoelde verpakking bevat geen fytomiddelen meer en kan niet meer lekken. Een paar druppels product is al genoeg om een grote hoeveelheid water te verontreinigen. Maak er daarom een goede gewoonte van om de lege verpakking onmiddellijk goed en correct te spoelen.

agrirecover logo

DE JUISTE AANPAK

1

Correct Spoelen

Spoel de verpakking meteen zodra ze leeg is. Dit kan machinaal of handmatig. Spoel je handmatig? Vul de bus 1/3 met zuiver water en schud krachtig. Herhaal dit 3 keer.

2

Goed drogen

Laat de gespoelde bus drogen in een opvangkuip. Verzamel het spoelwater in het spuitvat. Deponeer enkel droge bussen in de AgriRecover-zak.

3

VERMIJD KOSTEN

Nog natte bussen worden als niet-spoelbaar beschouwd. Hiervoor kan je kosten aangerekend krijgen, zoals een administratievergoeding en een vergoeding voor de verwerking.

4

CHECK HET LOGO

Verzamel enkel correct gespoelde en droge bussen die het AgriRecover-logo dragen zonder dop in de AgriRecover-zak.

5

SPOELWATER

Het spoelwater mag je niet lozen. Meng het met de spuitoplossing en vernevel het correct op het te behandelen perceel.

6

AANBIEDING

Als professionele gebruiker ben je verplicht de fractie zelf aan te bieden of een werknemer van het bedrijf hiervoor af te vaardigen.

7

TRANSPORT

Het is verboden om afvalstoffen van anderen te transporteren. Je kan je verpakkingen dus niet aan een collega meegeven.

8

PERSOONLIJK ATTEST

Je ontvangt een persoonlijk attest van per e-mail.

9

INZAMELCAMPAGNE

De inzamelcampagne loopt van september tot december. Respecteer de data en uren van de inzamelplaatsen.

left arrow
right arrow

Recycle Process

Benieuwd hoe jouw gerecycleerde verpakkingen bijdragen aan een duurzamere wereld? Ontdek het volledige recycleproces en de rol van AgriRecover in het efficiënt verwerken van agrochemisch afval. Leer hoe wij gespoelde en niet-spoelbare verpakkingen verzamelen, scheiden en recyclen tot nieuwe producten, en hoe wij samenwerken met partners om een circulaire economie te bevorderen.

REKEN OP
AGRIRECOVER

Al meer dan 25 jaar coördineert AgriRecover de ophaling van lege agrochemische verpakkingen en gebruikte gewasbeschermingsmiddelen van alle professionele gebruikers.

OVER AGRIRECOVER
recycle image
35K

boeren

België telt meer dan 35.000 landbouwbedrijven . Samen met hen werken we aan een efficiënte inzameling van agrochemische verpakkingen voor een duurzame landbouw.

60

leden

AgriRecover telt meer dan  60 leden. Het doel is om met alle producenten van gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, biociden, biostimulanten en zaden een optimale verwerking van verpakkingsafval te realiseren. 

157

inzamelpunten

Voor de inzameling van de agrochemische verpakkingen kan AgriRecover rekenen op de medewerking van een 150-tal inzamelpunten.